Arkkitehtitoimisto Marja-Riitta Norri

Huittisten kirjasto ja palvelutalo

Huittinen

Palvelukoti Kaariranta

Huittisten kaupungin palvelukoti Kaarirannan paikalla sijaitsi aikaisemmin meijerin sikala. Tontti kuuluu kaupungin parhaimpiin: se on keskustan tuntumassa Punkalaitumenjoen rannalla, Särkimyssillan vieressä. Näkymiä avautuu jokimaisemaan ja keskiaikaisen Pyhän Katariinan kirkon suuntaan.

Rakennukset ovat kauttaaltaan punatiiltä. Ulkoseinissä on perusmuurauksen lomassa holkkatiilikenttiä. Poltetuista savikattotiilistä rakennetulle 3000 m²:n tiilikatolle myönnettiin Vuoden katto-tunnustuspalkinto 1998. Paikalla säilyneen sikalarakennuksen seinistä puretut tiilet käytettiin palveluasuntojen joen puoleisten pihojen muureissa ja kattotiilet laajoissa sisäänkäyntikatoksissa. Julkisivujen puuosat käsiteltiin tervapellavaöljyllä. Palvelukeskuksen suunnitelma sai parhaat pisteet Valtion Asuntorahaston laatuarvioinnissa 1996.

  • Rakennuksessa on 35 asuntoa, joista palveluosassa 20, vuokratalo-osassa 15; bruttoala 3000 m².
  • Julkaistu: Monument 30 (1999), Darlinghurst, Australia.
  • Esillä Suomi Rakentaa 9 -näyttelyssä ja -näyttelyluettelossa 1998

Huittisten kaupungin pääkirjasto

Huittisten kirjaston katteeksi ehdotettiin kilpailuvaiheessa turvekattoa, mutta suunnittelun aikana se muuttui kustannussyistä peltikatteeksi. Kasviritilät lännen puoleisella sivulla ovat alkuperäisen ajatuksen mukaisesti kehyksenä kasvillisuuden tarjoamalle aurinkosuojalle. Tiili julkisivumateriaalina, tässä nurin päin muurattuna, liittää kirjaston viereiseen palvelukotiin. Puuosat on täälläkin suojattu tervapellavaöljyllä. Tässä tapauksessa käsittely ei sisällä pigmenttiä, joten paneelit, pergolat ja räystäsrakenteet ovat ajan mittaan saaneet luonnonmukaisen harmaan sävyn.

  • Kutsukilpailun 1. palkinto 1999.
  • Bruttoala 1500 m².